welkom | over massage | speciaal | over Elly | praktische info | contact

contact.html
praktische_info.html
over_Elly.html
speciaal.html
welkom.html

Algemeen


Massage werkt ontspannend voor lichaam en geest. Een moment van rust en aandacht voor jezelf. Massage stimuleert ook het lichaam. Bijvoorbeeld de doorbloeding van de huid, de bloedsomloop en andere systemen binnen het lichaam. Er zijn veel verschillende massagetechnieken. Ik maak vooral gebruik van de onderstaande massagevormen.


Klassieke massage

Een van de oudste massagetechnieken, waarbij de aandacht gericht wordt op de spieren en weefsels. Dit kan ontspanning en verlichting van pijn geven.

Haptische of energetische massage

Hierbij staat het voelen en aangeraakt worden centraal. Wat geeft het lichaam aan? Waar is pijn of spanning te voelen?

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage bevat technieken uit de klassieke massage en uit de haptische massage. Door stress of pijn kunnen er blokkades ontstaan in de energiebanen van het lichaam. Door middel van massage worden de blokkades opgeheven of verminderd. De masseur plaatst na de massage de handen op verschillende punten van het lichaam om het lichaam te helpen de vrijgekomen energie weer in goede banen te leiden: polariseren.

Kindermassage

Bij kindermassage wordt een combinatie van bovenstaande technieken gebruikt. Bij jonge kinderen wordt ook gebruik gemaakt van spel, liedjes zingen, kinderyoga.

Massage bij ziekte of beperking

Door mijn ervaring als verpleegkundige zie ik veel mogelijkheden om juist bij ziekte of beperking een massage te kunnen geven.